Реакції, спойлери, перекладач і QR-коди: Telegram випустив передноворічне оновлення

Нова бета-версія популярного месенджера Telegram отримала кілька корисних нововведень напередодні нового 2022 року

Фото з відкритих джерел

Розробники месенджеру Telegram представили дванадцяте оновлення за цей рік: стали доступні реакції на повідомлення, автоматичний переклад повідомлень, QR-коди із посиланням на канал, прихований текст зі спойлерами та інше. Про це повідомляє пресслужба Telegram.

Як повідомляється, для того, аби відреагувати на пост "пальцем вгору", необхідно двічі натиснути на повідомлення. Аби обрати інші емодзі – достатньо натиснути один раз. Користувачам iOS необхідно затиснути пост пальцем. Змінити емодзі для швидкої реакції можна в налаштуваннях. 

Щоб обговорювати новинки кіно і не зробити спойлер, потрібно виділити будь-яку частину свого тексту під час введення та застосувати форматування "Прихований". Текст не відображатиметься ані в повідомленнях, ані у списку чатів і оповіщень. Щоб прочитати отриманий текст, необхідно натиснути на повідомлення. 

Новини за темою: WhatsApp вводить функцію, яка приховує онлайн-статус від незнайомих людей

Крім того, з'явилася можливість перекладати повідомлення прямо в додатку. Перекладач з'являється, якщо затиснути повідомлення. Однак ця функція доступна лише для iOS. 

Але це ще не все – у Telegram відтепер доступні QR-коди. Згенерувати код можна для публічних груп, каналів або конкретних користувачів. Щоб створити QR-код, треба натиснути на нову іконку поруч із публічним посиланням у профілі користувача або чату й обрати малюнок. Після цього код можна зберегти, надрукувати, надіслати через Telegram або в інші програми. QR-код для власного публічного посилання можна створити в налаштуваннях.

Нагадаємо, раніше месенджер Telegram випустив чергове оновлення, зокрема у користувачів з’явилася можливість встановити заборону на зберігання або пересилання будь-якого контенту у чатах.

Як зазначається, адміністратори груп та каналів тепер мають змогу зробити так, що їхній контент буде доступний лише учасникам, і вони не зможуть ані переслати його, ані зберегти.